TÜM HABERLER

CFA Sertifikasyonu Bilgilendirme Toplantısı

Uluslararası Ticaret ve Finans Bölümü olarak 21 Mart 2019 tarihinde Sn. İlke Takımoğlu Homriş’i ağırladık ve kendisinden CFA sertifikasyonu ve CFA Charterholder olmanın önemi hakkında bilgi aldık.

Finans Sohbetleri 7 - “Kamu Borç Yönetimi: Değişen Trendler ve Türkiye”

Uluslararası Ticaret ve Finans Bölümü tarafından düzenlenen geleneksel Finans Sohbetleri etkinliğinin yedincisinde “Kamu Borç Yönetimi: Değişen Trendler ve Türkiye” başlıklı konuşmasıyla Dünya Bankası Kamu Borç Yönetimi Danışmanlığı Birim Yöneticisi Sayın Coşkun Cangöz ağırlandı.

İzmir Ticaret Borsası Gezisi

Öğrencilerimizle 17 Nisan 2019'da İzmir Ticaret Borsası’nı ziyaret ettik.

Doç. Dr. Berna Aydoğan Budapest Metropolitan University’de Ders Verdi

Bölüm hocalarımızdan Doç. Dr. Berna Aydoğan 29 Nisan - 3 Mayıs tarihleri arasında Budapest Metropolitan University’i misafir öğretim üyesi olarak ziyaret etti ve Coventry University’nin dual exchange sınıfına “Corporate Finance” dersi verdi.

IBSEN Network Toplantısı ve Global Eğitim Fuarı

Üniversitemizin de üyesi olduğu IBSEN - International Business Studies Exchange Network’ün bu seneki toplantısı Güney Kore’deki Hallym University’de gerçekleşti. Üniversite tanıtım standlarının da kurulduğu etkinlikte İzmir Ekonomi Üniversitesi büyük ilgi gördü.

Finans Sohbetleri 8 - "Şirket Birleşme ve Devralmaları"

8. Finans Sohbetleri etkinliğimizin konuğu M&A danışmanı Gonca Eğilmez İnegöl idi.

ESBAŞ Gezisi

Uluslararası Ticaret ve Finans öğrencileri ESBAŞ'ı ziyaret ederek ESBAŞ'ın ve serbest bölgelerin işleyişi ve bölge içindeki firmalar hakkında bilgi aldılar.

Öğrencilerimizin CFA Institute Research Challenge

İzmir Ekonomi Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Finans bölümü öğrencilerimiz Alessandro Cadamuro, Ece Külçe, Fatma Nur Avcı, Zeliha Kilek ve Yağız Dokur ünivesitemizi temsilen katıldıkları "CFA Institute Research Challenge" yarışmasında ikinci oldu.

“Geçmişten Günümüze İzmir Ticaret Borsası”

İzmir Ekonomi Üniversitesi, İşletme Fakültesi, Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü 18 Ekim 2018 Perşembe günü düzenlenen “Geçmişten Günümüze İzmir Ticaret Borsası” başlıklı sunumuyla İzmir Ticaret Borsası Genel Sekreter’i Erçin Güdücü’yü ağırladı.

Doç. Dr. Berna Aydoğan Hollanda'da Bölümümüzü Temsil Etti

Bölümüz öğretim üyelerinden Doç. Dr. Berna Aydoğan, Mayıs ayında Hollanda’da düzenlenen “International Academic Multidisciplinary Research” adlı uluslararası konferansta “Avrupa Birliği Ülkeleri’ndeki Gayrimenkul ve Hisse Senedi Piyasaları arasındaki Etkileşimi” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.