Hakkımızda

Liderlik vasıflarıyla donanmış, girişimci ve eleştirel düşünebilen nitelikli mezunlar yetiştirmek ve özgün araştırmalarla bilime katkıda bulunmak misyonu ile kurulan İzmir Ekonomi Üniversitesi 2001 yılında öğretime başlamış olup, hem İzmir hem de Ege Bölgesi’nin ilk vakıf üniversite olma özelliğine sahiptir. Kurulduğu günden beri “Geleceği Yönetmek… “ sloganını kendine ilke edinen üniversite, ilk günden beri dış ticaret ve finansmanın ulusal ve uluslararası boyuttaki önemini kavramış ve bu nedenle bir yıl sonra 2002 yılında İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde “Uluslararası Ticaret ve Finansman” Bölümünü açarak bölüme ilk öğrencilerini almaya başlamıştır. 2002 yılından günümüze gelene kadar sahip olduğumuz uzman akademik kadromuz, dünyadaki gelişmelere ve yeniliklere uyum sağlayabilme çabamız ve uygulamaya dönük yaptığımız etkinlikler ve işbirliklerimiz ile pek çok sayıda öğrenci mezun etmiş bulunmaktayız.

Halihazırda bölümüzde öğrenim gören öğrencilerimiz ve mezunlarımızdan aldığımız geri bildirimler bölüm olarak kendimizi geliştirmemiz ve hep bir adım önde olabilmemiz adına bizi sürekli teşvik etmektedir .

Aşağıda, mezunlarımız ve halen eğitim gören öğrencilerimizden aldığımız geribildirimler ve bölümümüz hakkında düşündüklerini sizlerle paylaşıyoruz.

Bu bildirimler bizleri çok memnun etmekle birlikte hedeflerimize ne kadar ulaşabildiğimiz konusunda yol gösterici olmaktadır.

Günümüz dünyasında bir yandan ticaret savaşları, diğer yandan kur savaşları ve giderek karmaşıklaşan finansal piyasalar, kurumlar ve araçlar önümüzdeki yılların en önemli konuları olarak uzun bir süre gündemi işgal edecek.

Küresel oyunun yeni adı "Ticaret ve Finans".  Bu yolda sizler de bizimle yürümeye hazırsanız aramıza bekliyoruz.

Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü Öğrencisi Ezgi Avınca

Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Coşkun Küçüközmen
Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü 2017 Mezunu Bora Besler

Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü Öğrencisi Alessandro Cadamuro