İŞLETME FAKÜLTESİ

Uluslararası Ticaret ve Finansman

TÜM HABERLER

TEKNOLOJİ ÇAĞINDA FİNANSAL OKURYAZARLIK

Bölümümüz Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. C. Coşkun Küçüközmen, 19 Haziran 2017 tarihinde Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Mavişehir İlkokulu Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlikte Tarih, Felsefe, Coğrafya ve Edebiyat öğretmenlerinden oluşan dinleyicilere “Teknoloji Çağında Finansal Okuryazarlık” konusunda bir sunum gerçekleştirdi.

Finans Sohbetleri-4

İzmir Ekonomi Üniversitesi İşletme Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Finansman bölümü tarafından düzenlenen Finans Sohbetleri’nin 4.cüsü Garanti Bankası Genel Müdürü Fuat Erbil’in katılımıyla gerçekleşti.

FİNANS SOHBETLERİ-3

5 Mayıs 2017 tarihinde İzmir Ekonomi Üniversitesi İşletme Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Finansman bölümü tarafından 3.cüsü düzenlenen “Finans Sohbetleri-3” adlı seminer, finans dünyasının başarılı ve deneyimli isimlerinden biri olan Akbank Genel Müdür Yardımcısı Ege Gültekin’in katılımıyla gerçekleşti.  Açılış konuşmasını İşletme Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Hasan Fehmi Baklacı ve Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölüm Başkanı Doç. Dr. Gülin Vardar’ın yaptığı seminere öğrencilerin yanı sıra akademisyenler de yoğun ilgi gösterdi.

CFA Etkinliği

9 Mayıs 2017 tarihinde Üniversitemiz İşletme Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü, Chartered Financial Analysts Enstitüsü’nden yönetim kurulu üyelerinden Albert Krespin’i ve komite üyelerinden İlke Takımoğlu Homriş’ i ağırladı.

CFA ENSTİTÜSÜ KÜRESEL YATIRIM ARAŞTIRMA YARIŞMASI

İzmir Ekonomi Üniversitesi İşletme Fakültesi öğrencilerinden oluşan ekip, dünya finans piyasasındaki en önemli sertifikasyon kurumlarından biri olan CFA (Chartered Financial Analyst) tarafından düzenlenen CFA Research Challenge (CFA Enstitüsü Küresel Yatırım Araştırma Yarışması) Türkiye finali seçmelerinde finale kalan ilk beş üniversite arasında yer aldı. Yarışmaya Doç. Dr. C. Coşkun Küçüközmen mentorluğunda beş yıldır katılan İzmir Ekonomi Üniversitesi 2012 yılında yapılan yarışmada Türkiye birincisi olarak Londra’da düzenlenen finallerde yarışmıştı.

“AB AĞLARIYLA GÜÇLENEN GİRİŞİMCİLİK PROJESİ” VALENCIA SEYAHATİ KATILIMCILARI

Türkiye Finans Yöneticileri Vakfı – Finans Kulüp ve Valencia Genç Girişimci Derneği – AJEV” işbirliğiyle yürütülen “AB Ağlarıyla Güçlenen Girişimcilik Projesi” kapsamında Mart ayında gerçekleşecek olan Valencia seyahatine katılmaya hak kazanan öğrenciler Uluslararası Ticaret ve Finansman hocaları tarafından "Girişimcilik Semineri" katılımcıları arasında gerçekleştirilen bir çekiliş ile belirlendi.

KANADA'DA İŞ VE STAJ İMKANI

Ephesus Orient Yurtdışı Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri’nin kurucularından Şehnaz Koçak, İşletme Fakültesi öğrencileriyle bir araya gelerek yurtdışında eğitim ve yaşama dair deneyimlerini paylaştı.  Yurtdışı deneyiminin sağladığı avantajların önemini vurgulayan Koçak, başta Kanada olmak üzere çeşitli ülkelerin dil okulları, sertifika programları, lisans ve lisansüstü eğitim için adaylarda aradığı özellikler hakkında detaylı bilgi verdi.

AB AĞLARIYLA GÜÇLENEN GİRİŞİMCİLİK PROJESİ

Türkiye Finans Yöneticileri Vakfı – Finans Kulüp ve Valencia Genç Girişimci Derneği – AJEV” işbirliğiyle yürütülen destekçileri arasında İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin de bulunduğu “AB Ağlarıyla Güçlenen Girişimcilik Projesi” kapsamında “Girişimcilik Semineri” İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde yapıldı.

ULUSLARARASI TİCARET VE FİNANSMAN BÖLÜMÜ ÖĞRETİM ÜYELERİMİZİN BÜYÜK BAŞARISI

Bölümümüz öğretim üyelerinden Prof. Dr. Hasan F. Baklacı ve Yrd. Doç. Dr. Berna Aydoğan’ın 2014 yılında EuroMed Journal of Business dergisinin 9. Cilt 2. Sayısında yayınladığı “Performance comparison of Islamic (participation) banks and commercial banks in Turkish banking sector” adlı makalesi derginin editör ekibince 2014 yılının en çok tavsiye edilen makalesi ödülüne layık görülmüştür.

İZMİR EKONOMİ’DE “EKONOMİ” KONUŞULDU

İzmir Ekonomi Üniversitesi, Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü tarafından “Güncel Gelişmeler Işığında Ekonomik Beklenti ve Değerlendirmeler” temalı panel düzenlendi. Panelde, Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. C. Coşkun Küçüközmen moderatörlüğünde, Hazine ve Dış Ticaret Eski Müsteşarı Tevfik Altınok, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Eski Başkanı Gazi Erçel ve Ekonomi Gazetecileri Derneği Başkanı Celal Toprak tecrübelerini ve ekonomik geleceğe ilişkin öngörülerini aktardı.