TÜM HABERLER

Doç. Dr. Berna Aydoğan Hollanda'da Bölümümüzü Temsil Etti

Bölümüz öğretim üyelerinden Doç. Dr. Berna Aydoğan, Mayıs ayında Hollanda’da düzenlenen “International Academic Multidisciplinary Research” adlı uluslararası konferansta “Avrupa Birliği Ülkeleri’ndeki Gayrimenkul ve Hisse Senedi Piyasaları arasındaki Etkileşimi” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.

Bölüm Başkanımız Doç. Dr. Gülin Vardar Barselona'da "International Conference on Current Issues of Social Sciences and Business" Konfernasındaydı

Bölüm başkanımız Doç. Dr. Gülin Vardar, 21-22 Temmuz tarihlerinde Barselona’da gerçekleştirilen “International Conference on Current Issues of Social Sciences and Business” adlı uluslararası konferansa katıldı ve “Gelişmekte olan Ülkelerde Döviz kuru Belirsizliği ve Uluslararası Sermaye Akımları arasındaki Bilgi Akışı: Çok Değişkenli GARCH Perspektifi” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi.

Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması’nın Sonuçları Belli Oldu

Türkiye’deki üniversitelerde öğrenim gören öğrencilerin üniversitelere ilişkin tatminkarlık düzeylerini belirlemeyi hedefleyen Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı, 2018 yılında araştırmalarının 3.sünü 109’u devlet, 63’ü vakıf üniversitesi olmak üzere 172 üniversitede öğrenim gören 26 binin üzerinde öğrencinin katılımı ile gerçekleştirmiş ve Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması’nın sonuçlarını yayımlamıştır.

Prof. Dr. Hasan Fehmi Baklacı Berlin'de Bölümümüzü Temsil Etti

Bölümümüz öğretim üyelerinden Prof. Dr. Hasan Fehmi Baklacı 25.si Berlin’de düzenlenen Euroasia Business and Economics Society (EBES) konferansına “A New Paradigm of Volatility Linkages in Global Currency Markets” başlıklı çalışması ile katıldı.

Özince’den Gençlere Dijital Çağ Öğütleri

İzmir Ekonomi Üniversitesi, İşletme Fakültesi, 26 Nisan 2018 Perşembe günü, Türkiye İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince’yi ağırladı.

Ersin Özince, “Dijital Çağda Bankacılık: İş Bankası Bunun Neresinde?” başlıklı söyleşide, bankacılık işlemlerinin yüzde 88’inin dijital ortamda gerçekleştirildiğini belirterek, gençlere yabancı dil ve kodlama dili öğrenmelerini tavsiye etti.

17. Yıl Gururu

İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin 17. kuruluş töreninde dünya finansal piyasalarında geçerliliği olan en önemli sertifikasyon kurumu olarak bilinen CFA (Sertifikalı Finansal Analist) tarafından her yıl küresel bazda düzenlenen "CFA Institute Research Challenge" yarışmasında finale kalan Uluslararası Ticaret ve Finansman bölümü öğrencileri teşekkür belgelerini aldı.

“Haydi Etiği Yaptığımız Her şeyin Merkezine Koyalım. Yeterince Etik miyiz?” Semineri

İzmir Ekonomi Üniversitesi, İşletme Fakültesi, Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü 12 Nisan 2018 Perşembe günü düzenlenen “Haydi Etiği Yaptığımız Her şeyin Merkezine Koyalım. Yeterince Etik miyiz? / Etik Karar Verme” başlıklı sunumda CFA Institute’ten Steve Wallace’ı ağırladı.

“Blockchain and Unchain Economy” Semineri

23 Şubat 2018 Cuma günü İzmir Ticaret Odası’nda İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Aşkar’ın moderatörlüğünde “Blockchain and Unchain Economy” başlıklı seminerde, İzmir Ekonomi Üniversitesi İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Coşkun Küçüközmen, Kimlic CEO’su Gökhan Seçkin, Kimlic ve Blokzincir kurucu ortağı  İlker Oğuz ve BLASEA Başkan Yardımcısı Kadir Kurtuluş’un katılımı ile gerçekleşti.

Finans Sohbetleri - 5

İzmir Ekonomi Üniversitesi İşletme Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Finansman bölümü tarafından düzenlenen Finans Sohbetleri’nin 5.si JTI Türkiye CFO'su Besim Göçer'in katılımıyla gerçekleşti.

Dr. Mahfi Eğilmez Türkiye ve Dünyada Ekonomik Görünümü Değerlendirdi

İzmir Ekonomi Üniversitesi İşletme Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Finansman bölümü “Ekonomik Görünüm: Türkiye ve Dünya” başlıklı konuşması ile Türkiye’nin önde gelen ekonomistlerinden Dr. Mahfi Eğilmez’i ağırladı.